calculatoare anul 3 semestrul 1

  • Algoritmi Paraleli si Distribuiti

Prof: acelasi Valentin Cristea de la Protocoale de Comunicatii

Lab: genialul Catalin Leordeanu, singurul la care merita sa te duci (aviz amatorilor… un avertisment: NU va duceti sub nicio forma la Eliana Tarsa!!!)

Notare: 0.5 Laboratr + 0.4 Prezentare + 3.6 Teme + 1.5 Lucrari Curs + 4 Examen final

Au fost 4 teme, fiecare de cate 1 punct, punctajul total la ele se trunchiaza la 3.6. In plus, la examenul final, doar in sesiunea din iarna, se mai da o problema de recuperare, care valoreaza 1 punct. Conditia de promovare, ca si la PC, 3 puncte din timpul anului (lab, prezentare, teme, curs) si 2 puncte la examenul final. Nu prea au fost multi picati, si cei care au reusit sa pice n-au avut temele trimise, sau au avut ghinionul sa fie prinsi copiind. In sesiunea de restante din toamna nu se mai da problema de recuperare.

Despre curs: prezenta mult mai redusa decat la PC, aceleasi cursuri monotone prezentate de pe slide-uri, cu o scurta lucrare de control din curs. Niciodata nu se stie cand se da lucrarea, intr-una din cele 3 ore alocate cursului. Notiuni mai complicate dar cu un grad mare de aplicabilitate. O materie de viitor 🙂 Proful mai presara din cand in cand glume, insa nu prea a mai atras studentii ca la PC, dovada ca maxim jumatate din serie a fost prezenta. Notiuni abstracte una peste alta, un milion de algoritmi: detectia terminarii programelor, stabilirea topologiei, algoritmi genetici, sume prefix, sincronizare si multe multe multe… multe altele.

Examen: 3 subiecte. Primul de 2 puncte, destul de cuprinzator. Al 2-lea – o problema in care trebuie sa aplici unul dintre milioanele de algoritmi. Al 3-lea – un subiect la alegere din 2. Exista o lista de subiecte favorite. Niciodata la seria CA nu s-au dat algoritmi genetici, si e recomandat sa va puneti primii examenul si, daca vreti sa copiati, aveti grija sa nu fiti prinsi. Proful e foarte strict in privinta asta. Notele de curs si slide-urile sunt mai mult decat suficiente. Insa e destul de stresant. Citez: „daca nu pic APD-ul, nu mai pic nimic sesiunea asta”. Previziunea s-a dovedit a fi adevarata. Trebuie sa fii scurt si la obiect, sa se vada ca ai inteles, in rest nu ai probleme.

Problema de recuperare o da unul dintre asistenti, tot el o si corecteaza. Te ajuta sa iti maresti punctajul. Nu e nici foarte dificila.

Laboratoarele sunt mai dragute, te ajuta la teme, interactive si, din nou, il recomand cu caldura pe Catalin Leordeanu, singurul capabil sa te faca sa intelegi multele notiuni abstracte din acest curs. Plus ca nu se bazeaza pe ideea „fa-ti labul de acasa, vino si copiaza-l”.

  • Calculatoare Numerice

Prof: Adrian Petrescu, fondatorul facultatii de A&C

Lab: Dragos Popescu… sau hai sa frecam menta. Toata lumea care a facut cu el a avut maxim pe lab. 5 lucrari = 40 de puncte

2 teme de curs (in principiu copy-paste)

Examen: 5 puncte – 5 subiecte de teorie si o problema rezolvata la ultimul curs.

Prezenta la curs extrem de scazuta, o materie din care nu ramai cu aproape nimic, plus ca proful e foarte ofticat ca lumea nu merge la cursul lui, joia de la 8 dimineata. Slide-uri… deci plictisitor. N-am ramas cu nimic de la aceasta materie, decat cu instructiuni de procesoare didactice, superpipeline si legea lui Amdhal pe care o stiam de la APD.

Nu uitati, proful a scris o carte despre microcontrollere in ’75!!!

Nu va puneti examenul duminica, pentru ca sigur pica o gramada. In rest, daca ai oarecare idee despre ce e vorba, e cam greu sa pici. Depinde si cum se scoala proful dimineata! :))

  • Retele Locale

Prof: Tapus Nicolae. Si asta ar trebui sa spuna tot. Dumnealui n-are nicio legatura cu ceea ce se face in timpul semestrului si nici nu prea tine cont de activitatea respectiva, important e sa te faci remarcat la examenul final si sa nu fii chiar bata la laborator.

Notare (oficiala): 20p Tema de Casa, 20p Lucrare la jumatatea semestrului din materia de Lab, 20p Test practic, 50p Examen final (10 intrebari cu raspuns scurt).

Laboratorul nu a valorat nimic, dar trebuia sa ai 6 prezente ca sa intri in examen. Totul (mai putin examenul final) s-a aflat sub tutela echipei lui Razvan Rughinis.

Per ansamblu a fost o materie draguta, am invatat sa configurez un server de DNS, sa fac rutare, tunelare, chestii de securitate. Desi cursul nu a cuprins decat primele 3 nivele din stiva OSI. Merita sa mergi la curs, deoarece proful tine minte cine vine si cine nu vine, uneori se mai opreste din vorbit si pune intrebari in sala, e oarecum amuzant, interactiv, pacat ca sunt prea multe slide-uri care te adorm la un moment dat.

Din nou, exista o lista de subiecte, care tind sa se repete de la o grupa la alta. Nu cred ca au existat picati. In principiu te gandesti „dom’le sigur n-are cum sa dea despre sateliti… dar ar fi bine sa ii citesc… pentru cultura generala. Sigur sa despre IP si MAC…”

  • Elemente de Grafica pe Calculator

Prof: Florica Moldoveanu, o doamna adevarata, care nu cred ca zambeste niciodata.

Aplicatii: Victor Asavei – un titirez adevarat, foarte dur.

Notare: 3,5p (5 teme), 1.5p lab, 5p examen.

Se tine cont de prezenta la curs si poti recupera din punctaj prin bonusurile de la lab+teme. Cursul e foarte plictisitor, slide-uri combinate cu explicatii la tabla. Ai nevoie de amandoua. Nu prea are legatura cu ce faci la lab, sunt notiuni teoretice, foarte multa matematica si concepte pe care se bazeaza grafica in general (umbre, lumini, algoritmi de decupare, de eliminare a partilor nevizibile din scena, de rasterizare etc etc).

Este foarte mult de invatat, si nu exista o lista de subiecte favorite. Principiul dupa care te ghidezi e ca da cate un subiect din fiecare capitol, dar se poate sa te inseli… de exemplu, la grupa mea a dat 3 subiecte din ultimul capitol.

Examen: 7 subiecte – 2h30. Nu prea au fost picati.

  • Limbaje Formale si Automate

Prof: Lorina Negreanu

Seminar: Diana Gratie

Notare: 3p seminar (iesit la tabla, prezenta, lucrari), 1p tema Flex, 1p lucrare grila la curs la jumatatea semestrului (primele 6-7 cursuri, pana la masina Turing), 5 p examen final (6 subiecte).

In general se intra cu punctaj mare in examen. Exista o carticica in format electronic „this is gold” din care e o mare probabilitate sa primesti 3-4 subiecte la final. La fel de probabil e insa sa nu primesti nimic de acolo. E materia la care exista cea mai mare lista de subiecte posibile. Examenul se desfasoara cu toate materialele pe banca si dureaza o ora. Subiectele sunt tricky si te poti trezi cu un punctaj mic pentru ca „n-am putut sa iti dau mai mult”, ceea ce e oarecum frustrant cand stii ca totusi ai fi meritat mai mult. Cel mai repede corectat examen (in cazul meu, 4 grupe -> 1h30). Problema e ca oricum nu stii daca ce ai facut e bine sau nu, e deosebit de incerta. Expresii regulate, automate finite deterministe, nedeterministe si push-down, masina Turing. Si mirificul flex. Nu cred ca o sa imi mai amintesc nimic vreodata legat de LFA, pentru ca, slava Domnului, nu o sa imi aleg Compilatoare in anul 4. Foarte putini picati.

  • Economie Generala

… sau hai sa ne jucam de-a ASE-ul. Doamna Theodora Doltu a fost indignata de prezenta scazuta la curs, de aceea doar vreo 5 persoane dintr-o serie intreaga au avut 10 la aceasta memorabila materie. Au fost si note de 6,  7 foarte multe. Nu te-ai astepta la asa ceva de la o astfel de materie. Seminarul se face cu Razvan Dobre, nu am fost decat la primul seminar… si la cele 2 lucrari.

Punctaj: 20p examen final, 60p = 2*30p 2 lucrari grila la seminar, 10p o tema de curs, in care trebuie sa iti spui parerea despre ceva… economic si inca 10p prezenta la lab… oricum cele 10p pe prezenta sunt by default.

Sincer, nu inteleg rostul acestei materii… in afara de a justifica existenta catedrei de economie in Poli.

Daca vreti sa cititi mai multe…

Anunțuri

2 comentarii

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s